Valami készülődik

By: admin

2020-01-30

0 Comments

Categories:

Végre elindult valami.
A hétvégén összeraktam néhány félkész dalt majdnem késszé, és amivel (számomra legalább is még mindig) meglepő módon lassan szoktam haladni.
Régen rengeteget írtam, mindenfélét. Hosszú ideje gyűlik az élmény-anyag, és csak néha pottyan ki valami. Ez egy ilyen hétvége volt.
Költöztem, pakolászás, végre volt egy kis idő a gitárra is.
Ugye tavaly is ezt mondtam, és továbbra is állítom, hogy volt benne ráció, mégsem kezdtem bele a második lemezem munkálataiba.
Volt egy olyan fantáziám, hogy már most (vagyis: már akkor) volt annyi összeállt, kifejezetten a kettes lemezre szánt anyag, hogy az eddigi stúdiós tapasztalatok alapján belekezdhettünk volna a felvételekbe, és amíg a meglevő dalokkal foglalkozunk, lesz idő a még el nem készült darabokat kidolgozni.
Maradjunk annyiban, hogy Isten adja, hogy legyen még lehetőségem ilyen merész módon lemezt összerakni, de most a megnyugtatóbb megoldást választottam. 🙂

Szóval lassan tényleg úgy áll a helyzet, hogy nem lesz mire várni.

Amire számítani lehet:
Majdnem mindenkim megleptem a meglehetősen elektronikusra sikerült első lemez hangzásvilágával, hangulatával. Persze senki se állította, hogy a lemez nem lenne “elég Sajtis”, de azért beakadt itt-ott.
Ennek a fő oka (minő meglepetés:), hogy felfedeztem magamnak az elektronikus zenét. Nálam ez nagyon későn jött, rock zenén nevelkedtem, így ha a világ számára ez a féle fúzió talán egyáltalán nem újszerű, nekem az volt, és pontosan ezért csináltam. Így a sok elektronikára legközelebb is lehet számítani.
Most van egy olyan fantáziám, hogy több minden akarok élő hangszerekkel feljátszani, de úgy, hogy az összhatás elsőre mégse legyen akusztikusabb.
Azaz még több akusztikus elemmel tervezek elektronikus hangulatot csinálni.
Felvettem néhány nagyon elvadult ötletet is, és a brazil tánczenékkel néhány éve tartó flörtöm is felütheti a fejét itt-ott.
Ami ugyancsak biztos, hogy a Pacha Cabana lemezhez hasonlóan nagyjából fele-fele arányban tervezek amazonasi népdalokat feldolgozni, illetve saját dalokat írni. Elsőre is tudtam volna elég saját dalt írni, ahogy most is, és ahogy akkor sem, ez a verzió most se merült fel.
Még több nyelv.. :))
Erről részleteket még nem lőnék le, gyűlik a puskapor. 🙂
És ami talán a legjobb volt az első lemez készítésében: most is nagyon sok vendéget tervezek meghívni játszani, énekelni a lemezre.

Meglepne ha a karácsonyfa alá kerülne, de még ez sem lehetetlen.